دیتاسنتر مرکز پیام های هوانوردی فرودگاه مهرآباد
برای مشاوره و اطلاع بیشتر از
استانداردسازی اتاق سرور
راه اندازی اتاق سرور
مشخصات اتاق سرور
تجهیزات اتاق سرور
ابعاد اتاق سرو
اجرای اتاق سرور
و نحوه کار و اجرای پروژه دیتا سنتر با ما تماس بگیرید
شرکت ويرا شبکه کاسپين با بهره گيري از تجارب علمي و عملي و سيستمهاي نوين مديريتي و بکارگيري نيروهاي متخصص و مجرب توانسته است، پروژه هاي متعدد و متنوعي را با موفقيت به اتمام برساند.
همچنين با در اختيار داشتن دانش فني و آگاهي از استانداردهاي روز و بهره گيري از امکانات و تجهيزات و دستگاه هاي پيشرفته در سطح وسيع به انجام پروژه هاي شبکه کامپيوتري و مراکز داده در سازمانها، مؤسسات مالي، بانکها، مراکز صنعتي و … مشغول به فعاليت مي باشد.
دسته بندی مرکز داده
مراکز داده را با توجه به اندازه و کارکرد به دستههای زیر تقسیم میکنیم:
شبکههای سازمانی، تجاری یا دانشگاهی (Campus)
شبکههای خصوصی WAN
فراهم کنندههای سرویس (SP)
مراکز داده اینترنتی (IDC)
مراکز داده فراسازمانی (Extranet)
مراکز داده محلی (Intranet)
بخشی از کارهای اجرا شده در این پروژه به شرح زیر می باشد:
پوشش دیوار ها
برای حفاظت اجزاء و بخش های داخلی ساختمان از حریق در فضای های داخلی تمامی دیوارهای مرکز داده شامل اتاق کامپیوتر .اتاق برق.اتاق یو.پی.اس و… بغیر از راهرو از صفحات نسوز کناف در مقابل آتش مستقیم با ضخامت 12 میلیمتر از نوع (FM)مفاوم در برابر حریق و رطوبت استفاده خواهد شد.
ضمن اینکه فضای بین ضخامت گچ و دیوار با لایه های پشم سنگ پر می شود تا مقاومت در برابر حریق افزایش یافته و همچنین بعنوان عایق حرارتی مانع از تباذل حرارت بین مرکز با بیرون گردد.
کلیه دیوار ها به جهت جلوگیری از تبادل حرارتی با عایق پشم سنگ دانسیته 80% و پوشش کناف ضد حریق و مقاوم در برابر رطوبت پوشانده می شوند.
این اتاق دارای کف و سقف کاذب خواهد بود.
کف کاذب
مهمترین دلیل استفاده از کف کاذب در مراکز داده و سایر ساختمانها، پوشاندن تاسیسات کف مانند سینی های کابل برق و دیتا، لوله های اطفاء حریق و غیره است. بر همین اساس اتاق رک مرکز داده با استفاده از تایل های آنتی استاتیک دایکاست آلومینیومی در ارتفاع 30 سانتی متر از کف اصلی بنا مفروش می شود.
لازم به توضیح است تجهیزات سنگین از قبیل رک ها.تابلوها.یو.پی.اس و …. بر روی شاسی فلزی جوشی قرار می گیرد. شاسی های مربوطه با ارتفاع یکسان با کف کاذب ساخته شده وبه زمین متصل می گردد. نحوه چیدمان کف کاذب در فضاهای مرتبط با مرکز داده بصورت شکل زیر میباشد.
سقف کاذب
با عنایت به لزوم لوله کشی سیستم اطفاء حریق، داکت جهت عبور کابلهای سیستم روشنائی، نصب پنلهای روشنایی، حسگرهای اعلان حریق، دوربین های مداربسته و سایر تجهیزات از یک سو و حفظ زیبایی.افزایش ضریب انعکاس سقف و بالا رفتن بهره روشنایی و امکان دسترسی به تاسیسات الکترونیکی و مکانیکی از سوی دیگر .
در کلیه فضاهای مرکز داده از سقف کاذب با تایل های 60*60سانتی متر استفاده می گردد.مشخصات سقف کاذب که تدر طرح پیش بینی گردیده است عبارتند از:
- ابعاد تایل سقف کاذب 60*60
- مقاوم در برابر حریق و رطوبت
- از نوع آکوستیک باشند.
سیستم رک
اتاق کامپیوتر متناسب با مفروضات پروژه دارای 6 رک به توان مصرفی برق 3 kw با کاربری های مختلف با مشخصات 42 یونیت با ارتفاع 2 متر، عرض 60 سانتیمتر و با عمق 107 سانتیمتر خواهد بود. این رک ها باداشتن سازه مناسب توانایی تحمل بار زیادی داشته تا امکان پر شدن از تجهیزات مختلف را فراهم سازد. برای نصب تجهیزات درون این رک ها و توزیع برق درون آنها نیز اقلام تکمیلی ((Accessories مناسبی مد نظر خواهد بود.
کابل کشی ساخت یافته
با عنایت به چرخه حیات زیرساخت فیزیکی مرکز داده و عدم امکان تغییر مستمر در سطح بستر فیزیکی از یک سو و امکان بروز تغییر در ظرفیت یا تنوع سرویسدهی از سوی دیگر، نوع و معماری بستر ارتباطی غیرفعال، تاثير مستقيمي بر سازگاري معماري بستر شبکه با تغييرات آتي، اضافه شدن تجهيزات جدید، Throughput، Expandability، Optimum Density و …. خواهد داشت.
در نتیجه انتخاب معماري مناسب در بخش بستر ارتباطی غیرفعال و ساختار کابلکشی ساختیافته از اهميت بسزایی برخوردار میباشد.
کلیات طرح کابل کشی
جهت افزایش سطح توسعه و انعطاف پذیری و همچنین کاهش هزینه های اجرایی، از یک سو و مفروضات مورد نظر کارفرمای محترم از سوی دیگر، طرح پیشنهادی مبتنی بر یک راهکار ترکیبی از رو ش های Eorو Tor می باشد.
در طرح پیشنهادی رک ابتدایی Row بعنوان رک شبکه در نظر گرفته شده است.
سیستم توزیع برق
یکی از حساسترین قسمتها درطراحی هر مرکزداده، طراحی کامل و جامع شبکه برق و خصوصاً تغذیه تجهیزات IT مرکز است. بطوریکه قابلیت پشتیبانی کلیه تجهیزات مرکز داده با زیرساختی مناسب و کامل وجود داشته باشد. طراحي سيستم برق مرکز داده باید بگونه باشد که احتمال قطع برق تجهيزات، به كمترين حد ممكن برسد و از طرفي در تامين انرژي مورد نياز تجهيزات کمبودی ایجاد نشود. قبل از انجام طراحي بايد اطلاعات مورد نياز براي طراحي سيستم برق، جمعآوري شود كه مهمترين آنها شامل موارد زير است:
- توان مصرفی تجهيزات داخل رکها
- توان مصرفی تجهيزات سرمایشی
- جريان راهاندازي و نامي تجهيزات
- بررسي موقعيت و نقشه الكتريكي موجود ساختمان
- بررسی وضعیت ارت ساختمان
- …
طراحي شبکه برق در يک مرکزداده شامل بخشهای زیر است:
- محاسبات کلی شبکه برق
- طرح کلی شبکه برق
- شبکه برق بدون وقفه UPS (Uninterruptible Power Supply System)
- شبکه توزیع
- تابلوهاي برق
- کابل برق
- شبکه زمین
- سیستم روشنايي
مسیرهای عبور کابل
مسير عبوري كابلهاي برق ركها، يو.پي.اس ها و تجهيزات سرمايشي داخل داكت و روي كف اصلي و مسير عبوري كابلهاي روشنايي داخل داكت و روي سقف اصلي مركز داده خواهد بود. مطابق استاندارد كابلهاي برق با روكش مشكي، كابلهاي ارت با روكش سبز و زرد و كابلهاي نول به رنگ آبي در نظر گرفته شده است.
فیوژن فیبر نوری
در واقع دستگاه فیوژن باید با عمل Splicing یا فیوژن ارتباط بین دو تار را برقرار نماید. تارهای نوری باید در هنگام عمل جوش کاملا تمیز وبه صورت صحیح برش خورده باشند. هر گونه خمیدگی بیش از انداره استاندارد در کابل های نوری یا محل جوش فیبر نوری باعث قطعی موقت و یا دائم در کابل می شود.
عکس های بیشتر از پروژه اجرا شده در دیتاسنتر مرکز پیام های هوانوردی فرودگاه مهرآباد