سبد خرید
0
No products in the cart.
حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

021-44973248

Search

طراحی و اجرای مرکز‌ مانیتورینگ

در مقاله طراحی و اجرای مرکز‌ مانیتورینگ باید بدانید مرکز‌ مانیتورینگ شامل یک فضای بزرگ است که تصاویر دوربین‌های مداربسته مرتبط با یک سازمان شامل همه بخش‌ها را جمع‌آوری و رصد کرده و تحت کنترل و بررسی قرار می‌دهد. بنابراین می‌توان گفت که مرکز‌ مانیتورینگ شامل حضور چندین‌مانیتور بزرگ و کوچک در مکانی مشخص به منظور بررسی و رصد مراکز تحت کترل است. معمولاً مراکز‌ مانیتورینگ از تجهیزاتی چون سیستم‌های سرمایشی، گرمایشی، برق اضطراری، تهویه و طراحی ویژه برخوردار هستند. با توجه به اهمیتی که مرکز‌مانیتورینگ از نظر ایمنی و کنترل دارد، طراحی و اجرای آن نیازمند تخصص و مهارت بالایی است. در این مقاله به نکات مرتبط با طراحی و اجرای مرکز‌ مانیتورینگ و همچنین اجزای مهم مرکز‌ مانیتورینگ صحبت می‌کنیم.

اجزای مرکز‌ مانیتورینگ

مرکز‌مانیتورینگ یک فضای ویژه است بنابراین کاملاً طبیعی است که اجزا و لوازمی که برای این فضا در نظر گرفته می‌شوند دارای ویژگی‌های خاصی باشند. از آنجایی که اپراتور مرکز‌مانیتورینگ و کنترل باید ساعت‌های طولانی در این فضا باشد، امکانات رفاهی و آسایشی بخش مهمی از تجهیزات ویژه در این فضا محسوب می‌شوند. در واقع اپراتور برای کنترل و بررسی بهتر داده‌ها باید احساس رضایت و امنیت داشته باشد. مواردی چون صندلی‌های راحت و ارگونومیک، دما و تهویه مناسب، فضای استراحت، میزهای‌مانیتورینگ با فضای مناسب برای قرار دادن پرونده‌ها و لوازم مورد نیاز، قفسه‌های بایگانی، کمد و… بخشی از تجهیزات مهم اتاق های‌مانیتورینگ را به خود اختصاص می‌دهند.

مطمئناً با طراحی حرفه‌ای مرکز‌مانیتورینگ و استفاده از سیستم‌های دوربین مداربسته یکپارچه و مناسب، برقراری امنیت ساده‌تر بوده و با استفاده از تجهیزات مناسب و طراحی متناسب فضا می‌توان بیشترین کنترل را با کمترین تعداد نیروی کار در اختیار داشت. کارآمدی فضای مرکز‌مانیتورینگ تا حدود زیادی به نحوه طراحی و اجزای به کار برده شده درساخت آن بستگی خواهد داشت.

نکات مهم طراحی مرکز‌ مانیتورینگ

در هر سازمانی، مرکز‌مانیتورینگ به عنوان قلب عملیاتی آن سازمان محسوب می‌شود، برای بررسی و بازرسی بخش‌های حساس و تأمین امنیت نیاز است که اتاق های‌مانیتورینگ حرفه‌ای در اختیار سازمان قرار گیرد. یکی از مهمترین نکات در مراکز‌مانیتورینگ بهره وری بالای نیروی کار است که در سایه یک فضای کامل آرام، راحت و با امکانات رفاهی تحقق می‌یابد. در واقع مرکز‌مانیتورینگ باید طراحی مناسبی از نظر ساختاری و ارگونومیک داشته باشد. منظور از طراحی حرفه‌ای در اتاق های‌مانیتورینگ توجه به راحتی کاربران و همچنین برخورداری از به روزترین سیستم‌های موجود در زمینه‌مانیتورینگ است.

نحوه چیدمان، جانمایی نمایشگر‌ها، میزهای‌مانیتورینگ و امکانات آسایشی از جمله مواردی هستنند که بر عملکرد اپراتور‌ها در بازرسی و کنترل داده‌های تصویری نقش مهمی دارند و می‌توانند در کاهش میزان خطا‌های کاربری بیشترین تأثیر را داشته باشند.

ویژگی‌ های تجهیزات مرکز‌ مانیتورینگ

برای این که یک اتاق‌مانیتورینگ بیشترین بازدهی را از نظر کاربری و کاربردی داشته باشد، نیاز است تا از تجهیزات به روز و مدرنی بهره‌مند باشد. ضمن این که این تجهیزات باید از ویژگی‌های مناسبی برخوردار باشند که بازدهی نیروی کار را افزایش دهد. در ادامه با مهمترین ویژگی‌های تجهیزات مرکز‌مانیتورینگ آشنا می‌شویم.

برای این که یک کاربر بتواند ساعت‌ها پشت سیستم‌های مرکز‌مانیتورینگ نشسته و تصاویر را رصد کند، نیاز است که یک صندلی کاملاً استاندارد و ارگونومیک در اختیار داشته باشد. منظور از ارگونومیک بودن صندلی تناسب آن با ساختار فیزیکی بدن انسان است. به این ترتیب در زمان کار پشتیبانی بیشتری از ستون فقرات و گردن ایجاد می‌شود، خستگی کمتری حاصل شده و نشستن برای مدت طولانی آسیبی به بدن وارد نمی‌کند.
در مرکز‌مانیتورینگ، ‌مانیتور‌ها مهمترین نقش را ایفا می‌کنند. بنابراین برای این که بتوان همه داده های‌مانیتور‌ها را به راحتی رصد، کنترل و بررسی کرد، باید‌مانیتور‌ها به صورت استاندارد نصب شده باشند تا به راحتی در معرض دید کاربر قرار داشته باشند و تصاویر واضحی از آن‌ها دریافت کند.
نکته مهم بعدی میزان نور و روشنایی مرکز‌مانیتورینگ است. در واقع فضای اتاق‌مانیتورینگ باید از نور استاندارد به لحاظ رنگ نور و میزان آن برخوردار باشد، تا علاوه بر راحت دیده شدن تصاویر‌مانیتور‌ها، اختلالی در دید کاربر ایجاد نشود و چشم‌های کاربر تحت تأثیر نور اذیت نشود.

یکی از تجهیزات لازم برای مراکز‌مانیتورینگ، میز یا کانتر‌مانیتورینگ است. یک میز‌مانیتورینگ مناسب از تجهیزات کافی برای کار برخوردار است، ضمن این که فضای کافی برای کار کردن را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

نکته دیگری که در مورد میزهای‌مانیتورینگ باید به آن اشاره کرد رنگ آن است، انتخاب رنگ باید به گونه‌ای باشد که بازتاب نور باعث آزار چشم کاربر نباشد، یک رنگبندی صحیح باعث می‌شود تا نور منتشر شده در محیط به طور مناسبی منعکس شود و فضای کاری خسته‌کننده و آزاردهنده نباشد.

کانتر‌مانیتورینگ باید به صورتی طراحی شود که اتصالات، سیم‌ها و کابل‌ها را به خوبی در جای خود قرار دهد، ضمن این که در صورت نیاز برای بررسی این تجهیزات در دسترس باشند و به راحتی امکان کنترل آن‌ها وجود داشته باشد.

ویژگی‌های یک میز‌ مانیتورینگ خوب

باید به این نکته توجه داشت که کارکنان بسته به فعالیت خود نیاز به تجهیزات متفاوت و مناسبی دارند تا بتوانند بیشترین بازدهی را از نظر کاری داشته باشند. کارشناسان‌مانیتورینگ اغلب نیازمند تمرکز بالا برای رصد و بررسی تصاویر هستند و به همین دلیل احتمال خستگی و تکراری بودن شغل برای این افراد بسیار بالا است. انتخاب یک میز‌مانیتورینگ با امکان نصب تجهیزات هوشمند و یا دارای محفظه مناسب با فن و تجهیزات خنک‌کننده (کانتر‌مانیتورینگ اتاق سرور) یا سایر اتصالات لازم این امکان را در اختیار کاربر قرار می‌دهد که با آسایش بیشتری در زمان خدمت همراه باشد. معمولاً میزهای‌مانیتورینگ با قابلیت تنظیم ارتفاع ساخته می‌شوند تا امکان استفاده از آن‌ها در فضا‌های مختلف وجود داشته باشند. همچنین امکان اتصال چند‌مانیتور دیگر قابلیت چنین میز‌هایی است. تغییر ارتفاع میز‌مانیتورینگ در صورت لزوم این امکان را به کاربر می‌بخشد که در صورت لزوم برای کار کردن به صورت‌ایستاده و یا تنظیم ارتفاع میز با صندلی مشکلی نداشته باشد. فضای مناسب روی میز نیز امکان استفاده از سایر تجهیزات اداری و کاری را در زمان انجام کار برای کاربر فراهم می‌کند، اغلب کانترهای‌مانیتورینگ به گونه‌ای طراحی می‌شوند که در صورت لزوم بتوان بخش‌هایی را به آن‌ها وصل کرده و یا تغییراتی در شکل کاربری آن‌ها ایجاد کرد.میزهای‌مانیتورینگ اغلب مجهز به نظم دهنده کابل و سیم هستند. به این ترتیب با وجود تعدد وسایل برقی و سیستم‌های کامپیوتری، محیط کار به هم ریخته شلوغ نیست و همه چیز منظم در جای خود قرار می‌گیرد.

ضمن این که امکان دسترسی به سیم‌ها نیز وجود دارد که در صورت لزوم بتوان به راحتی آن‌ها را مشاهده و بررسی کرد.امکان انتخاب رنگ نیز نکته دیگری است که باید در مورد میزهای‌مانیتورینگ در نظر داشت. علاوه بر توجه به تم رنگی فضای‌مانیتورینگ توجه به ویژگی‌هایی چون بازتاب نور و تأثیر آن در بازدهی کار از جمله مواردی است که در انتخاب رنگ میز‌مانیتورینگ تأثیرگذار است.کیفیت تجهیزات به کار رفته در ساخت کانترهای‌مانیتورینگ نیز نکته دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد. این میز‌ها معمولاً با قابلیت جابجایی به وسیله چرخ یا ریل طراحی می‌شود، بنابراین چنین قطعاتی با کیفیت مناسب امکان بهره‌مندی از میز‌مانیتورینگ و کیفیت کارایی آن را ارتقاء می‌بخشد.

جنس میز‌ مانیتورینگ چیست

اکثر میزهای‌مانیتورینگ از جنس چوب، ‌ام دی اف و یا ترکیب فلز و‌ام دی اف تهیه می‌شوند. کیفیت‌ام دی اف یا چوب به کار رفته در ساخت چنین کانتر‌هایی، باعث می‌شود که طول عمر محصول افزایش یافته و کارایی لازم را داشته باشند. به این ترتیب در صورت لزوم برای جابجایی مداوم کانتر‌مانیتورینگ تجهیزات آسیب جدی نخواهند دید.

خرید میز‌ مانیتورینگ

از آنجایی که میزهای‌مانیتورینگ با توجه به طراحی فضای‌مانیتورینگ انتخاب می‌شوند باید به این نکته توجه داشت که میز انتخابی باید بیشترین تناسب را با فضا داشته باشد. توصیه می‌شود که میزهای‌مانیتورینگ برای کارایی بهتر برای فضای مورد نظر طراحی و شخصی‌سازی شوند. به این ترتیب می‌توان همه امکانات و تجهیزات لازم را متناسب با فضایی که قرار است میز در آن قرار گیرد طراحی کرده و در کانتر‌مانیتورینگ پیاده‌سازی کرد.

میز‌مانیتورینگ باید به گونه‌ای طراحی شود که تمامی افراد حاضر در اتاق‌مانیتورینگ فضای کافی برای انجام امور خود را داشته باشند. میزهای‌مانیتورینگ در دسته‌بندی مبلمان اداری جای می‌گیرند، بنابراین برای خرید یا سفارش ساخت چنین محصولی باید به مراکزی مراجعه کرد که مبلمان اداری عرضه می‌کنند.

در صورت سفارشی‌سازی می‌توان میز‌مانیتورینگ را متناسب با شرایط کار با تجهیزات فیزیکی لازم چون محلی برای قرار دادن اسناد و مدارک، میز کار، محل اتصال دکمه‌ها و کیبورد‌ها و… طراحی کرد.

شبکه‌های محلی و بی‌سیم WLAN امکان دسترسی به اطلاعات را به‌ صورت کاملاً سریع فراهم می‌آورند و نیازی به ثابت بودن در مکانی خاص را ندارند.این شبکه‌ها از کارایی بسیار مناسبی برخوردار شده‌اند. به دلیل عدم نیاز به کابل کشی فراوان، شبکه‌های بی‌سیم محلی WLAN به‌ سرعت نصب و پیاده‌سازی می‌شوند.
از طرف دیگر به دلیل کم بودن کابل کشی‌ها، این شبکه‌ها ریسک خرابی فیزیکی کمتری دارند. شبکه‌های WLAN قادرند دسترسی به نقاط و مکان‌هایی را برایتان فراهم کنند که امکان دسترسی به آن‌ها از طریق استفاده از شبکه‌های کابلی وجود ندارد.این شبکه‌ها را می‌توانید به‌ راحتی پیکربندی کنید و یا پیکربندی‌هایی را به آن‌ها اضافه نمایید. از سوی دیگر آپدیت و بروزرسانی در این شبکه‌ها به‌ سادگی انجام‌شدنی است.
در بسیاری از موارد، هزینه ابتدایی راه‌اندازی و پیکربندی شبکه‌های بی‌سیم و محلی WLAN زیاد به‌ نظر می‌آید. اما با این‌ حال و در طول زمان مشاهده خواهید کرد که طول عمر و دوام این شبکه‌ها بالا بوده و لذا هزینه‌های بسیار کمی را به شما تحمیل خواهند کرد.شما می‌توانید پیکربندی این شبکه‌های محلی را به‌ نحوی حرفه‌ای انجام داده و تمامی نیازهای برنامه‌ها را در نظر بگیرید. در این‌ صورت می‌توانید به‌ راحتی و با در نظر گرفتن نیازهای کسب‌ و کار و سازمان خود، به ارتقای این شبکه‌ها دست بزنید.

طراحی و پیاده سازی سیستم های نظارت تصویری

امروزه در مراكز صنعتی و اداری جهت نظارت بر محيط فيزيكی و نظارت بر كار كاركنان يا كـارگران در جـهت كنترل و مديـريت بهـتر و كارآمـد‌تر از سيستم­های تـلويزيونی مـداربسته ( CCTV )  استفاده می شود.

براي كنترل ورود و خروج افراد به يك محل و براي كنترل مكان های وسيع توسط چندين دوربين و نمايش همزمان تصوير آنها و نظارت سمعی و بصری از فواصل بسيار دور از طريق شبكه تلفن بدون نياز به حضور  فيزيكی كنترل­ كننده  در محل و در  دستگاه ­ها يی كه كنترل بصری آنها توسط انسان مقدور نبوده يا خطرآفرين می باشد نيز ميتوان از اين سيستم­ ها استفاده كرد.

ضمن این که امکان دسترسی به سیم‌ها نیز وجود دارد که در صورت لزوم بتوان به راحتی آن‌ها را مشاهده و بررسی کرد.امکان انتخاب رنگ نیز نکته دیگری است که باید در مورد میزهای‌مانیتورینگ در نظر داشت. علاوه بر توجه به تم رنگی فضای‌مانیتورینگ توجه به ویژگی‌هایی چون بازتاب نور و تأثیر آن در بازدهی کار از جمله مواردی است که در انتخاب رنگ میز‌مانیتورینگ تأثیرگذار است.کیفیت تجهیزات به کار رفته در ساخت کانترهای‌مانیتورینگ نیز نکته دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد. این میز‌ها معمولاً با قابلیت جابجایی به وسیله چرخ یا ریل طراحی می‌شود، بنابراین چنین قطعاتی با کیفیت مناسب امکان بهره‌مندی از میز‌مانیتورینگ و کیفیت کارایی آن را ارتقاء می‌بخشد.

با کارشناسان ما در تماس باش

خدمات طراحی و پیاده سازی دوربین های مدار بسته

  • عیب یابی ، بهینه سازی و پشتیبانی
  • فروش انواع دوربین های تحت شبکه NVR
  • فروش تجهیزات دوربین های مداربسته
  • پیاده سازی و اجرای Backup Server
  • طراحی حرفه ای و تخصصی انواع توپولوژی ها با استاندارد جهانی و ارائه پیشنهاد طرح های حفاظتی ، امنیتی و نظارتی برای دوربین های تحت شبکه
  • ارائه دهنده سیستم های تصویر برداری و انواع دوربین های آنالوگ و دیجیتال و IP
    ( ثابت ، هوشمند ،چرخشی ، زوم دار ، دید در شب و …)
  • تهیه و طراحی سیستم های حفاظتی خاص و تلفیقی
  • نصب و راه اندازی سیستم نگهداری تصاویر روی SAN Storage
  • مشاوره طراحی و مجری سیستم های حفاظتی ، مداربسته و هوشمند
  • نصب و راه اندازی دوربین های تحت شبکه
  • طراحی و پیاده سازی انواع دوربین های مداربسته
  • ارائه بهترین خدمات شبکه و دوربین های مداربسته به مشتری ها و همکاران محترم در سراسر ایران
  • مجری پروژه های شبکه و دوربین های مداربسته در سراسر کشور ایران توسط ویرا شبکه
  • راه اندازی شبکه کامپیوتری و وایرلس و انتقال تصاویر از طریق خط تلفن , شبکه و اینترنت
در اولین گام انتخاب دوربین مناسب برای سیستم که نیازهای بهره بردار را مرتفع نماید، ضروری است. ابتدا باید به شناسایی نیازهای سازمان اقدام نموده و سپس طبق نیاز سنجی انجام شده، دوربین مناسب انتخاب گردد. به طور مثال انتخاب دوربین ثابت یا متحرک، انتخاب دوربین با زوم مناسب، دوربین ساده یا دید در شب، دوربین دید در شب یا دوربین با IR LED، نوع لنز دوربین های ثابت و … همگی به نیازهای اعلامی از سوی بهره بردار بستگی دارد. به یاد داشته باشید، هرچقدر هم طراحی سیستم در سایر بخش ها مانند شبکه، سوییچینگ، ذخیره سازی و … بی عیب و نقص باشد، بهره بردار از لنز دوربین به تماشای وقایع می نشیند و در صورت انتخاب دوربین نامناسب، سایر نقاط قوت سیستم به چشم نمی آید. در اینجاست که شاید دوربین های ارزان قیمت در ابتدا جذابیت ایجاد کنند ولی یک متخصص حرفه ای نیازمند اطلاع از کارکرد جزء جزء دوربین می باشد تا با اشراف کاملتری انتخاب نماید. همچنین باید دقت داشت دوربینی انتخاب شود که پروتوکلهای آن با سایر بخش های سیستم همخوانی داشته باشد.

تمامی دستگاههای نظارت تصویری دیجیتال از یک سری فرمت های فشرده سازی استفاده می نمایند. انتخاب فرمت فشرده سازی مناسب به طور ویژه در شبکه نمایان می گردد. به نحوی که انتخاب فرمت نامناسب، انتقال داده ها در شبکه را با اخلال مواجه ساخته و منجر به کیفیت نامناسب تصویرمانند پرش تصویر، قطعی و … می گردد. امروزه اکثر دستگاهها کلیه ی فرمت های استاندارد مانند Motion JPEG، MPEG4، H.264 و … را پشتیبانی می کنند.انتخاب هر یک از فرمت ها طبق نیاز بهره بردار و امکانات سیستم صورت می پذیرد.

امروزه سیستم های مدیریت تصاویر فقط به ضبط تصاویر نمی پردازند، بلکه می توانند وضعیت های متفاوت را آنالیز و اقدامات متناسب را انجام دهند. لذا انتخاب سیستم مدیریت تصاویر که معلول مولفه هایی مانند پهنای باند شبکه، ظرفیت های ذخیره سازی، گسترش پذیری سیستم، قابلیت اتصال به سایر سیستم ها و … می باشد، تاثیر گذار است. به صورت کلی سیستم های مدیریت تصاویر به دو صورت سخت افزاری (NVR) و نرم افزاری می باشند. انتخاب سیستم مدیریت تصاویر نقشه راه سازمان در توسعه ی سیستم را مشخص می نماید.

یکی از قابلیت های تکنولوژی سیستم های نظارت تصویری تحت شبکه، استفاده از ذخیره ساز های متنوع می باشد. انتخاب سیستم های ذخیره سازی، به طور مثال NAS یا SAN، بر اساس نیازهای بهره بردار مانند Frame Rate، مدت زمان مود نیاز برای ذخیره سازی تصاویر، Redundancy و … می باشد.

در بسیاری از سازمان ها، دوربین های نظارت تصویری آنالوگ مورد بهره برداری قرار می گیرد. لذا در نظر گرفتن امکان اتصال دوربین های موجود به سیستم نظارت تصویری تحت شبکه در کاهش هزینه استقرار سیستم جدید تاثیرگذار است.دوربین های آنالوگ به سادگی با استفاده از اینکودرها یا Video Server تبدیل به دیجیتال شده و داده هایشان در شبکه انتقال می یابد. البته باید توجه داشت استفاده از ویدئو سرور و تبدیل تصاویر آنالوگ به دیجیتال کیفیت بالایی را در اختیار نمی گذارد.

طراحی صحیح شبکه در کارآیی سیستم نظارت تصویری بسیار تاثیرگذار است. پهنای باند قابل استفاده، Redundancy، مقاوم شبکه در بحران ها، IP Addressing و … مولفه های مهم طراحی شبکه هستند. طراحی نامناسب شبکه منجر به کاهش چشمگیر کارآیی مانند تاخیر در مشاهده تصاویر، قطعی های مداوم در تصاویر، ذخیره سازی نامناسب، استفاده نامناسب از پهنای باند و … می گردد.

گاهی اوقات راه حل های بیسیم بهترین و کم هزینه ترین گزینه برای پیاده سازی سشستم های نظارت تصویری می باشد. به طور مثال ساختمان های تاریخی را فرض کنید که داکت گذاری و کابل کشی باعث وارد آمدن صدمه به ساختمان می گردد. یا مکان هایی که بهره بردار بنا به ضرورت نیاز دارد تا به صورت متناوب، مکان فیزیکی دوربین ها را جابجا کند. راه حل های بی سی�� در ارتباط دو یا چند سایت که فاصله فیزیکی زیادی از همدیگر دارند نیز استفاده می گردد. گاهی استفاده از کابل کشی زمینی برای اتصال دو سایت هزینه زیادی در پی دارد.

امنیت در سیستم های نظارت تصویری تحت شبکه مهمترین بخش در پیاده سازی سیستم کارآمد می باشد. سیستم های نظارت تصویری شامل داده های حساسی است که نباید در شبکه یا اینترنت برای عموم قابل دسترسی باشد. فهم و انتخاب مولفه های امنیتی مناسب مانند فایروالف VPN، پسووردهای مناسب و … از دسترسی های عمومی غیرمجاز به داده های سازمانی جلوگیری می نماید.

امروزه بیشتر از آنکه تصور کنید، دوربین نظارت تصویری در حال بهره برداری و ضبط تصاویر می باشند. دیگر توق مشاهده و آنالیز تصاویر و رخدادهای آن توسط اپراتور، خواسته ای غیر معقول است. برای استفاده بهینه از سیستم، تصاویر و استخراج داد های مهم و مورد نیاز، راهی جز بهره برداری از تکنیک ها و نرم افزارهای پردازش تصویر نیست. برخی از الگوریتم ها مانند نرم افزارهای پلاک خوان (ANPR)، شمارش جمعیت، ازدحام جمعیت، سرعت سنج و … توسط کمپانی ها ارائه گردیده است. این بخش از سیستم های نظارت تصویری با سرعت بالایی رو به رشد است. به نحوی که امروزه سیستم ها به سمت شناسایی اهداف از روی رفتارهای آنها در تصویر روی آورده اند.

در پایان، گام دهم در پیاده سازی سیستم نظارت تصویری موفق، تجربه است. تجربه در تمامی زمینه ها از محل قرارگیری دوربین، نور مورد نیاز در مح تا طراحی شبکه مولفه ای تاثیرگذار است.

در راستاي پيشرفت روزافزون اين تکنولوژی، ويرا شبکه کاسپين با در اختيار داشتن افراد متخصص در اين رشته و ابزار و تجهيزات به روز دنيا، هم در غالب سيستم­های تحت شبکه و هم سيستم­ های آنالوگ، در زمينه­ های مشاوره، خريد، طراحی و پياده­ سازی سيستم ­های نظارت تصويری مشغول به فعاليت می­ باشد.

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول