در این مقاله به بررسی تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و تحت شبکه می پردازیم زیرا امروزه برای تأمین امنیت و همچنین کنترل بسیاری از اماکن، به ویژه محیطهای تجاری و یا اداری و مسکونی از تجهیزات ویژهای استفاده میشود.
یکی از مهمترین این سیستمها، دوربینهای مداربسته هستند. در حال حاضر این دستگاهها در انواعی از مدلها و به صورتهای آنالوگ و تحت شبکه طراحی شده و روانه بازار مصرف میگردند.
بنابراین شما میتوانید بسته به نوع نیاز خود، از میان این ابزار، دستگاههای مناسب را انتخاب و خریداری کنید. این دو نوع سیستم با یکدیگر تفاوتهایی داشته و هر یک دارای مزایا و معایبی هستند. در این مقاله قصد داریم تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و تحت شبکه را با بیان برخی از مزایا و معایب این محصولات، مطرح کنیم.
مزایا و معایب دوربینهای مداربسته آنالوگ
مزایای دوربین مداربسته آنالوگ
قیمت پایین
دوربینهای مداربسته آنالوگ و تحت شبکه، هر دو عملیات انتقال اطلاعات را از طریق یک کابل انجام میدهند. اما دوربینهای تحت شبکه به کابل کمتری نیاز دارند. چراکه در فرایند طراحی این محصولات از سوئیچهایی استفاده شده که از قیمتهای نسبتاً بالایی برخوردارند. بنابراین و به طور کلی، قیمت دوربینهای مداربسته آنالوگ، اندکی پایینتر از دوربینهای تحت شبکه و یا ip camera است.
فرایند نصب و راهاندازی آسان
دوربینهای مداربسته آنالوگ را میتوانید به راحتی نصب و اجرایی نمایید. چراکه در یک پکیج ویژه ارائه شده و مراحل نصب این تجهیزات هم برای بسیاری از افراد غیر متخصص، پیچیدگی خاصی ندارد. بنابراین این افراد میتوانند به راحتی به نصب و بهرهبرداری از این سیستمها بپردازند.
معایب دوربین مداربسته آنالوگ
کیفیت پایین تصاویر
یکی از مهمترین معایب دوربینهای مداربسته آنالوگ، کیفیت پایین تصاویر این سیستمها است. این عیب دوربینهای آنالوگ، یکی از مزایای دوربینهای مداربسته تحت شبکه است. دوربینهای مداربسته تحت شبکه، تا چندین برابر بیشتر از نوع آنالوگ این محصولات، کیفیت تصویر دارند.
این دوربینها رزولوشنی معادل تا ۲۴ مگاپیکسل داشته و از طرف دیگر نویز نیز ندارند. این در حالی است که دوربینهای آنالوگ به دلیل امکان زخمی شدن کابل کواکسیال، امکان انتقال تصاویر با نویز را نیز خواهند داشت.
در دوربینهای آنالوگ این امکان وجود دارد که در فواصل دور، دوربین با گرین همراه باشد که نتیجه آن، افت کیفیت تصاویر در فواصل دور است. این عامل سبب میشود تا در برخی از فواصل، شناخت چهره افراد و یا تشخیص پلاک خودروها سخت شود.
امنیت پایین
دوربینهای مداربسته آنالوگ مسیر انتقال کابلی دارند. بنابراین این امکان وجود دارد که کابلهای آنها به سرقت بروند. همچنین امکان شنود آنها وجود دارد. حتی این احتمال وجود دارد که قطعی تصاویر اتفاق بیفتد. این در حالی است که دوربینهای تحت شبکه، عملیات انتقال تصاویر را به وسیله آی پیهای خاصی انجام میدهند.
این آدرسها قابلیت رمزگذاری دارند. از طرف دیگر شما میتوانید تمامی اطلاعات دوربینهای مداربسته تحت شبکه خود را کدگذاری کنید. بنابراین و به طور مسلم امنیت سیستمهای تحت شبکه بسیار بالاتر از دستگاههای آنالوگ خواهد بود.
نداشتن عمق تصویربرداری بالا
یکی از معایب اصلی دوربینهای مداربسته آنالوگ، برخوردار نبودن از عمق تصویربرداری بالا است. وجود این عیب، باعث میشود تا شما مجبور باشید برای پوشش دهی یک مساحت وسیع از تعداد بسیار زیادی دوربین استفاده کنید.
این عیب دوربینهای آنالوگ، مزیت ویژه و منحصر به فرد سیستمهای تحت شبکه است. به نحوی که این سیستمها این قابلیت را دارند که مساحتهای بسیار وسیعی را تحت پوشش و تصویربرداری خود قرار دهند.
مزایا و معایب دوربینهای مداربسته تحت شبکه
مزایای دوربین مداربسته تحت شبکه
سرعت بالا در انتقال اطلاعات
دوربینهای مداربسته آنالوگ و تحت شبکه، به روشهای مختلفی، عملیات ارسال سیگنالهای ویدئویی را انجام میدهند. دوربینهای آنالوگ میتوانند تصاویر را به شیوه آنالوگ تولید نموده و سپس آنها را به صورت آنالوگ ارسال کنند.
این در حالی است که دوربینهای تحت شبکه این امکان را دارند که تصاویر را به صورت کاملاً دیجیتالی تولید کرده و به صورت سیگنالهای دیجیتالی نیز ارسال کنند. لذا دوربینهای تحت شبکه این قابلیت را دارند که انتقال اطلاعات را با سرعتی بسیار بالاتر انجام دهند. چراکه مشکل محدودیت پهنای باند ندارند.
انعطافپذیری بالای نصب و اجرا
دوربینهای مداربسته تحت شبکه میتوانند اطلاعات را از طریق کابل شبکه، فیبر نوری و یا وای فای و بیسیم انتقال دهند و لذا عملیات انتقال اطلاعات از طریق این سیستمها با انعطافپذیری بسیار بالایی همراه خواهد بود.
این سیستمها هزینه کابل کشی نیز نخواهند داشت. از طرف دیگر شما میتوانید این نوع دوربینها را به آسانی نصب نموده و یا جابهجا کنید. دوربینهای آنالوگ این میزان از انعطافپذیری را ندارند.
امکانات نرمافزاری بالا و قابلیتهای ویژه
دوربینهای تحت شبکه از امکانات نرمافزاری بسیار مناسبی برخوردار شدهاند. برای نمونه این دستگاهها دارای سیستم تنظیم هشدارند و یا میتوانند در صورت لزوم با ارسال یک ایمیل، شما را از حرکتی خاص مطلع سازند. برخی از این دستگاهها از سیستم شمارش افراد نیز برخوردار شدهاند.
امکان تعقیب هوشمند سوژهها، قابلیت شمارش افراد و برخورداری از پوشش ۳۶۰ درجهای از دیگر ویژگیها و مزایای این سیستمها است. دوربینهای مداربسته تحت شبکه از امکان زوم دیجیتال با کیفیت بسیار بالا نیز برخوردار شده و یا میتوانند به ارسال هم زمان صدا و تصویر دست بزنند.
شما میتوانید با به کارگیری یک سیستم مداربسته تحت شبکه، تعداد دوربینهای خود را افزایش دهید و آنها را یکپارچه سازید.
داشتن لوازم جانبی کمتر
یکی از مزایای دوربینهای مداربسته تحت شبکه نیاز به لوازم و تجهیزات جانبی بسیار کم است. این در حالی است که دوربینهای آنالوگ به سخت افزارها و تجهیزات جداگانهای نیاز دارند تا عملکرد خود را به درستی و به طور کامل انجام دهند.
برای نمونه برای اینکه بتوانید از طریق این سیستمها به انتقال صدا دست بزنید، به نصب کابل و میکروفون نیز نیاز خواهید داشت. البته برخی از سیستمهای آنالوگ به نحوی طراحی و تولید شدهاند که این تجهیزات جانبی را با خود دارند و نیازی به کابل کشی جداگانه نخواهند داشت.
دارا بودن پورت حافظه جانبی
در دوربینهای مداربسته آنالوگ اگر سرور به صورت موقتی قطع شود، تصاویر مربوط به آن زمان از دست خواهند رفت. این اشکال در طراحی سیستمهای تحت شبکه برطرف شده است.
چراکه این تجهیزات از پورت کارت حافظه جانبی برخوردار شدهاند. وجود این امکان باعث میشود تا در صورت قطعی سرور و یا هرگونه اشکال و اختلال در آن، تصاویر مورد نیاز شما از بین نرود.
معایب دوربین مداربسته تحت شبکه
آسان نبودن نصب و راهاندازی اولیه یکی از مهمترین معایب این نوع از سیستمهای مداربسته است. این دوربینها، بر خلاف دوربین مداربسته آنالوگ، برای نصب و راهاندازی اولیه، نیاز به افراد حرفهای و نصابان بسیار ماهر دارند. نیاز به فضای بسیار زیاد برای ذخیرهسازی اطلاعات، یکی دیگر از عیوب این سیستمها است. دوربین مداربسته تحت شبکه در برخی موارد، با محدودیت پهنای باند نیز مواجه میشود.
جهت مشاهده پیج اینستاگرام ویرا شبکه کاسپین کلیک کنید