در این مقاله قصد داریم شما را با مراحل نصب و راه اندازی سرور hp آشنا کنیم. اگر نیاز به نصب و راه اندازی سرور hp داشته باشید، میتوانید خودتان بهراحتی این کار را انجام دهید و از تکنسینهای شبکه کمک نگیرید. نصب و راه اندازی سرور hp علیرغم اینکه در ظاهر کار بسیار سخت، زمانگیر و تخصصی به نظر میرسد، آسانتر از آن چیزی است که احتمالاً تصورش را میکنید. استفاده از سرور این روزها و با توجه به پیشرفت فناوری و استفاده روزافزون از کامپیوتر و اینترنت، از نان شب نیز برای شرکتها و سازمانهای بزرگ واجبتر شده است. هیچ شرکت و سازمان بزرگ و سازمانیافتهای را پیدا نمیکنید که از یک سرور خوب و قدرتمند استفاده نکند. سرورهای اچ پی (HP) حداقل در ایران از اعتبار و محبوبیت بسیار بیشتری نسبت به رقبا و برندهای دیگر برخوردار است.
علت این محبوبیت احتمالاً فراوانی، در دسترس بودن و راحتی نصب و راه اندازی سرور hp است. سرورهای اچ پی همان مکان ایمن و حفاظتشدهای که شما برای نگهداری و سازماندهی دادههای خود بدان نیاز دارید را در اختیار شما قرار میدهند. با مشخص کردن الزامات کسبوکار، نیازها و خواستههای شرکت، سیستم عامل مناسب و اهداف نصب و راه اندازی سرور hp، با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
الزامات جهت راه اندازی سرور HP
قبل از آشنایی و پرداختن به مراحل نصب و راه اندازی سرور hp، ابتدا باید با الزامات لازم و قطعاتی که باید در اختیار داشته باشید آشنا شوید. مراحل نصب و راه اندازی سرور hp با خرید قطعات و تجهیزات مورد نیاز آغاز میشود.
همانند هر فعالیت دیگری، اولین فاکتوری که قبل از نصب و راه اندازی سرور hp باید آن را در نظر بگیرید، بودجه مورد نیاز و در دسترس برای انجام این کار است. قبل از انتخاب و تهیه سرور و قبل از بررسی نیازهای شرکت، بهتر است بودجهتان را تعیین کنید. خرید سرور تحت تأثیر فاکتورهای زیادی قرار دارد که هرکدام، قیمت نهایی و تمامشده را تغییر میدهند.
برای تعیین بودجه و هزینههای مرتبط با خرید و راه اندازی سرور HP، باید موارد زیر را هم در نظر بگیرید:
- هزینههای اجاره و تجهیز اتاق سرور (مانند خریداری رک، قفسه، دوربین نظارتی، اینترنت، تأمین برق و منبع تغذیه، برق جایگزین و فن و غیره)
- هزینههای نگهداری
- هزینههای احتمالی تعمیر و بازبینی
- هزینههای ارتقاء سرور در آینده نزدیک
- هزینه ایجاد امنیت و لزوم بهکارگیری کارکنانی برای محافظت فیزیکی از اتاق سرور و تجهیزات
- هزینه قطعاتی مانند سیستم عامل و ویندوز، هارد دیسکها، پردازندهها و رم سرور اچ پی
آموزش مراحل نصب و راه اندازی سرور hp در ۳ گام
در ادامه با یک آموزش راه اندازی سرور اچ پی ساده و ابتدایی با شما همراه خواهیم بود. در این آموزش نصب و راه اندازی سرور hp چندان وارد جزئیات و کانفیگهای پیچیده و فشرده نشدهایم. پس از باز کردن و سر هم کردن قطعات مختلف سرور، کار نصب و راه اندازی سرور hp را با راه اندازی Raid آغاز خواهید کرد. ابتدا باید هارد دیسک را روشن کنیم.
اگر میخواهید دسترسی به سرور از راه دور را امکانپذیر کنید (البته در صورتی که سرور شما از این قابلیت پشتیبانی کند)، ابتدا باید Ilo Advanced کرد. پس از انجام دادن این کارهای ساده و ابتدایی مورد نیاز، میتوانیم وارد بوت سرور شده و مراحل نصب و راه اندازی سرور hp را استارت بزنیم.
زمانی که سرور روشن شده و آماده به کار شد، بهعنوان مرحله اول، باید وارد تنظیمات RAID شویم. خود دستگاه سرور پس از آماده به کار، اجازه ورود به تنظیمات کنترلر RAID را به شما اعلام خواهد کرد. در این مرحله با فشار دادن کلید F8 وارد تنظیمات RAID شوید.
در صفحه اصلی درایو گزینه (Create Logical Drive) را انتخاب کرده و با فشار دکمه Enter وارد صفحه بعدی شوید. در صفحه بعدی، با دو درایو قابل کانفیگ (Avaible physical drives) روبرو خواهید شد. با استفاده از کلیدهای جهت میتوانید بین گزینههای صفحه جابهجا شوید.
پس از انتخاب درایو مورد نظر، با فشار دادن کلید TAB میتوانید وارد پنجره Raid Configurations شوید. پیکربندی مورد نظر خود را انتخاب کرده و کلید فاصله (Space) را فشار دهید. برای ایجاد array از کلید Enter و برای تأیید در صفحه بعدی از کلید F8 استفاده کنید. پس از ایجاد array، سیستم سرور شما آماده نصب سیستم عامل خواهد بود. به همین راحتی!
به دلیل راحتی کار، پیشنهاد ما استفاده از سی دی یا دیویدی برای نصب ویندوز و سیستم عامل است؛ اما اگر بخواهید این کار را با استفاده از فلش مموری انجام دهید، باید کارهای بیشتری انجام دهید و مراحل بیشتری را برای نصب و راه اندازی سرور hp طی کنید.
آموزش نصب سیستم عامل OS از طریق فلش درایو
برای نصب کردن سیستم عامل مورد نظر از طریق یک فلش مموری، ابتدا باید فلش مموری خود را به یک فلش مموری پرتابل تبدیل کرده و یک فلش درایو مجازی ایجاد کنید. برای انجام دادن این کار نرمافزارهای مختلفی وجود دارند. نرمافزارهایی مانند Rufus 3.21.1949 + Portable، WinToFlash 0.9 و WinSetupFromUSB در انجام این کار به شما کمک میکنند.
یکی از نرمافزارهای ذکرشده یا مشابه را دانلود کرده و وارد محیط آن شوید. سپس فابل ایزو (ISO) ویندوز خود را انتخاب کرده و به آن را به نرمافزار بشناسانید. تنظیمات و کانفیگهای موجود را با توجه به معماری سیستم عامل خود انتخاب کرده و گزینه استارت را انتخاب کنید. پس از طی شدن مدت زمانی در حدود ۳۰ الی ۴۵ دقیقه، فایل ایزو و نصبی سیستم عامل شما بر روی فلش قرار گرفته و آماده نصب خواهد بود.
برای کانفیگ کردن تنظیمات شما باید بدانید که پارتیشنبندی سرور شما برای سیستم BIOS انجام شده است یا سیستم UEFI. باید بدانید که اکثر سرورهای قدیمی از سیستم UEFI پشتیبانی نمیکنند، بنابراین اگر سرور شما برای UEFI تنظیم شده است، GPT for UEFI را انتخاب کرده و به مرحله بعدی بروید.
در واقع میتوان اینطور گفت که آموزش مراحل نصب و راه اندازی سرور hp شامل دو مرحله است؛ اما اگر قصد نصب کردن سیستم عامل خود از طریق بوت کردن فلش مموری را داشته باشید، یک مرحله تحت عنوان ایجاد درایو مجازی و ایجاد کردن فایل ISO بر روی فلش مموری را باید به مراحل کار خود اضافه کنید.
سرور اچ پی HP Proliant
زمانی که دستگاه روشن است، با فشار دادن کلید F9 میتوانید وارد مرحله و تنظیمات BIOS شوید. در این مرحله باید گزینه System Configuration را انتخاب کرده و کلید Enter را فشار دهید. سپس روی قسمت BIOS/Platform Configuration رفته و Enter را فشار دهید.
در صفحه بعدی روی گزینه Boot Options که فهرستی از روشهای راه اندازی و طرحهای راه اندازی است، کلیک کنید. البته در این مرحله میتوانید حالت UEFI یا حالت BIOS قدیمی را نیز تغییر دهید. اگر قصد انجام این کار را دارید، پس از ایجاد کانفیگ و تغییرات مربوطه، دکمه Enter را فشار داده و وارد پنجره بعدی شوید. با فشردن دکمه اینتر در این مرحله، وارد مرحله پایانی آموزش مراحل نصب و راه اندازی سرور hp و مرحله شروع کار با سرور HP راه اندازی Integrated Lights-Out (iLO) خواهیم شد.
مرحله سوم: شروع کار با سرور HP راه اندازی Integrated Lights-Out (iLO)
تا بدین جای آموزش مراحل نصب و راه اندازی سرور hp، تقریباً میتوان گفت بیشتر کارها انجام شده است. در این مرحله با پنل مدیریت HP iLO کار خواهیم کرد که یکی از مزایا و آپشنهای دوستداشتنی سرورهای اچ پی است. همین ابزار Integrated Lights-Out (iLO) است که سرورهای اچ پی را به گزینهای محبوب و پرطرفدار در بین کاربران تبدیل کرده است.
ابزار قدرتمند و کاربرپسند Integrated Lights-Out (iLO) امکان مدیریت و کنترل سرورهای اچ پی از راه دور را برای کاربران فراهم میکند. این ابزار در واقع پردازندهای است که در داخل سیستم سرورهای اچ پی نصبشده و در قالب یک پنل تنظیمات در اختیار کاربر قرار گرفته است.
ابزار Integrated Lights-Out (iLO) امکان پیکربندی آسان، مانیتورینگ از راه دور، ارتقاء و بهروزرسانیها را در اختیار شما قرار میدهد. با استفاده از این ابزار، علاوه بر امکان نظارت بر عملکرد سرور از راه دور، میتوانید سیستم عامل خود را نیز از راه دور نصبکرده یا ارتقاء دهید.
برای وارد شدن به پنل تنظیمات Integrated Lights-Out (iLO)، دکمهای فیزیکی بر روی بدنه سرور، معمولاً در قسمت جلویی دستگاه تعبیه شده است. با فشار دادن این کلید، وارد پنل تنظیمات Integrated Lights-Out (iLO) خواهید شد.
پس از بالا آمدن صفحه Integrated Lights-Out (iLO)، با استفاده از دکمه F8 وارد تنظیمات و صفحه اصلی نتورک (NETWORK) خواهید شد. در این صفحه گزینه DNS/DHCP را انتخاب کنید. برای شروع کانفیگ دستی ابتدا باید آیپی دهی خودکار به کلاینتها را غیرفعال کنید. برای این کار، بر روی گزینهDHCP Enable رفته و آن را روی گزینه دیزیبل یا خاموش (Disable) قرار دهید.
سپس برای دسترسی به صفحه تنظیمات سرور باید یک آدرسIP ثابت به iLo اختصاص داده شود. این کار را با توجه به IP POOL موردنیاز و دلخواه و همچنین رنج آیپیهای ست شده بر روی کلاینتهای شبکه خود انجام داده و سپس با فشار دکمه F10، تنظیمات انجام دادهشده را ذخیره کنید.
سپس از همان تب Network بر روی گزینه NIC and TCP/IP کلیک کنید. در زیر قسمت آدرس IP، دو گزینه Subnet mask و Gateway برای تنظیمات قابل مشاهده است. یک آدرس IP اختصاصی به iLo خود اختصاص داده و با فشردن دکمه F10، تنظیمات را ذخیره کنید.
پس از اختصاص دادن رنج آیپی و یک IP اختصاصی به سرور، مراحل نصب و راه اندازه سرور hp تقریباً به پایان رسیده است. در انتها اگر قصد تغییر دادن رمز عبور Administrator را دارید، میتوانید این کار را با رفتن بر روی گزینه User و سپس گزینه Edit انجام دهید. یوزرنیم و پسورد مورد نظر خود را تایپ کرده و در انتها با فشردن دکمه F10 تنظیمات را ذخیره کرده و از پنل Integrated Lights-Out (iLO) خارج شوید.
سخن پایانی
نصب و راه اندازی سرور hp به همین آسانی است که ملاحظه کردید. با آموزش مراحل نصب و راه اندازی سرور hp بهراحتی میتوانید این کار را انجام داده و بیزینس خود را وارد مرحله جدیدی کنید. با رعایت نکات و مراحل ذکرشده، بهراحتی مراحل نصب و راه اندازی سرور hp خودتان را انجام دهید.