فیوژن فیبر نوری چیست ؟

فیوژن فیبر نوری که به زبان انگلیسی به آن Fusion Splicing گفته می شود ، عملیاتی است که در آن انتهای دو کابل فیبر نوری به یکدگیر جوش داده می شوند.

هدف از جوش دادن دو سر کابل فیبر نوری این است که نوری که از میان الیاف عبور می کند در محل جوش پراکنده یا منعکس نشود و نقطه جوش قوی و سالم باشد.

منبعی که باعث می شود دو سر فیبر نوری ذوب شده و عملیات فیوژن صورت بگیرد یک قوس الکتریکی می باشد ، در گذشته نیز منابعی مانند لیزر ، شعله گاز یا رشته تنگستن نیز استفاده می شده است. با ویرا شبکه کاسپین همراه باشید تا فیوژن فیبر نوری و کاربرد های آن را بدانید.

تفاوت فیوژن فیبر نوری و جوش مکانیکی

جوش مکانیکی فیبر نوری

در عملیات جوش مکانیکی دو سر کابل فیبر نوری به یکدیگر جوش نمیخورند ، بلکه با یک مکانیزم مشخص در تار فیبر نوری لب به لب یکدیگر نگه داشته می شوند.

درصد اتلافی که در جوش مکانیکی وجود دارد بسیار شدید تر از فیوژن فیبر نوری خواهد بود. از جوش مکانیکی بیشتر در مواقعی که نیاز به تعمیرات اضطراری و آزمایش الیاف است استفاده می شود.

جوش مکانیکی فیبر نوری - فیوژن فیبر نوری
جوش فیوژن فیبر نوری - فیوژن فیبر نوری

جوش فیوژن فیبر نوری

در عملیات فیوژن ، توسط یک قوس مکانیکی ، دو سر کابل فیبر نوری و الیاف آنها ذوب شده و به یکدیگر جوش داده میشوند.

فیوژن فیبر نوری به علت اینکه کمترین اتلاف جذب و انعکاس را دارد ، پر کاربرد ترین روش اتصال محصوب می شود. بنابراین بسیار قابل اعتماد است.

اتصال فیوژن و جوش آن توسط یک دستگاه اتوماتیک به نام fusion splicer انجام می شود که در ادامه به معرفی آن می پردازیم.

دستگاه فیوژن فیبر نوری چیست ؟

به وسیله دستگاه فیوژن دو سر الیاف فیبر نوری را با دمای بسیار بالا به یکدیگر جوش می دهد و در نتیجه سیگنال ها با حداقل افت بین کابل ها منتقل می شوند.

در مرحله ابتدایی توسط قوس الکتریکی و گرمایی که ایجاد می شود دو انتهای فیبر تراز می شوند و سپس با جرقه ای سریع این دو سر به یکدیگر متصل می شوند.

بسیاری از شرکت هایی که کار فیوژن را انجام میدهند ، برای شبکه های تک حالته طولانی خود بر روی فیوژن فیبر نوری سرمایه گذاری می کنند ، اما با این وجود برای اجرای کابل های محلی که بعضا کوتاه‌تر هستند از اتصال مکانیکی استفاده می کنند.

جهت مشاهده نمونه پروژه ها به صفحه اینستاگرام ویرا شبکه کاسپین مراجعه کنید ( صفحه اینستاگرام ما )

آموزش کار با دستگاه فیوژن فیبر نوری

آموزش کار با دستگاه فیوژن فیبر نوری - فیوژن فیبر نوری

مرحله اول : آماده سازی فیبرها

در گام اول الیاف فیبر نوری را به صورت محافظه کارانه از پوشش های محافظ ، کت ها ، لوله ها جدا کنید و تنها ، هسته های فیبر باقی بماند. بهتر است این‌ کار را با آچار سوکت زن شبکه مناسب انجام دهید.

آموزش کار با دستگاه فیوژن فیبر نوری - ویرا شبکه کاسپین

مرحله دوم : تمیز کردن الیاف ها

با استفاده از الکل ایزوپروپیل (IPA) با درصد 99 ، الیاف فیبر نوری خالی را دوبار تمیز کنید. دور اول را با یک رو و دور دوم را با روی دیگر دستمال انجام دهید.

آموزش کار با دستگاه فیوژن فیبر نوری - ویرا شبکه کاسپین

مرحله سوم : ذوب تار های فیبر نوری

در این مرحله باید تار های فیبر نوری را با فیوژن به یکدیگر متصل کنید. این مورد با تراز شدن الیاف و به دنبال آن ذوب شدن انتهای فیبر می‌باشد.

آموزش کار با دستگاه فیوژن فیبر نوری - ویرا شبکه کاسپین

تراز شدن بستگی به نوع دستگاه  دارد و می تواند دستی یا اتوماتیک باشد.

نکته : اگر دستگاه فیوژن عملیات جوش را متوقف کند ، ممکن است یکی از موارد زیر علت آن باشد :

  • الیاف به صورت ضعیف تراز شده اند.
  • الیاف با زاویه کامل 90 درجه شکسته نمی شوند.
  • بر روی قسمت برهنه الیاف مقداری خاک باقی مانده باشد.

انواع اتصال خوب و بد فیبر نوری

اتصالاتی که قابل قبول هستند و مشکلی ایجاد نمی‌ کنند به شکل زیر هستند :

انواع اتصال خوب و بد فیبر نوری - ویرا شبکه کاسپین

اتصالاتی که قابل قبول نمی باشند و مشکل ایجاد می‌ کنند به شکل زیر هستند :

انواع اتصال خوب و بد فیبر نوری - ویرا شبکه کاسپین

جهت انجام تخصصی فیوژن فیبر نوری با کارشناسان ویرا شبکه کاسپین در ارتباط باشید ( صفحه تماس با ما )

تفاوت فیوژن فیبر نوری با مفصل فیبر نوری

تمامی کابل ها یک نقطه شروع و یک نقطه اتمام دارند  در کابل کشی برای اتصال یک سر از یک کابل و یک سر از کابل دیگر ، به یک رابط برای بر قرار کردن این اتصال نیاز است.

در کابل های فیبر نوری این اتصال توسط یک مفصل فیبر نوری انجام می شود.

این مفصل های فیبر نوری علاوه بر برقراری این اتصال از ویژگی دیگری مانند محافظت از تار های جوش خورده یا فیوژن شده فیبر نوری و نگهداری از تار ها را انجام می دهند.

مهمترین ویژگی مفصل فیبر نوری جلوگیری از ورود آب به داخل کابل می باشد.

تفاوت فیوژن فیبر نوری با دستگاه کلیور فیبر نوری

در طی یک فرآیند دستگاه کلیور فیبر نوری نقطه جوش را برش می زند. این دستگاه یک ابزار است که فیبر را تحت کشش کم نگه داشته و سطح را در محل مناسب نمره بندی می کند، سپس کشش بیشتری را اعمال می کند تا فیبر شکسته شود.

کلیور فیبر نوری - فیوژن فیبر نوری

جمع بندی

در این مقاله آموختیم که فیوژن به اتصال دو سر فیبر نوری اشاره دارد. سپس گام به گام با مراحل کار فیوژن آشنا شده و هدف از فیوژن را که اتصال دو فیبر نوری به صورتی که نوری که از میان الیاف عبور می کند و در محل جوش پراکنده یا منعکس نشده و منطقه جوش و ناحیه اطراف آن به اندازه یک فیبر یکپارچه قوی و سالم باشد می گویند.

در ادامه با دستگاه فیوژن فیبر نوری آشنا شدیم و تفاوت آن را با دیگر تجهیزات فیبر نوری از قبیل مفصل فیبر نوری و دستگاه کلیور فیبر نوری را مشاهده کردیم.

از اینکه با ما همراه بودید نهایت سپاس را داریم.