معرفی روش FTTX برای توسعه فیبر نوری
معرفی روش FTTX برای توسعه فیبر نوری(Fiber To The X )
با توجه به پیشرفت تکنولوژی در عصر شبکه روش های نوینی در توسعه کابل ها و ارتباطات زیر ساخت بوجود آمده است. در این بین یکی از روش های موجود FTTX می باشد، با این روش انتقال فیبر نوری به هر محل ترمینال شدن را امکان پذیر می نماید که روش انجام این روش را به صورت مختصر شرح می دهیم.
- طراحی مسیر های اجرایی و پیش بینی موانع جهت اجرای پروژه Fttx.
- حفاری خطی مسیر با استفاده از دستگاه های حفاری جهت اجرای پروژه Fttx.
- تخلیه کامل و زیر سازی جهت نصب میکرو داکت و سپس پر نمودن شیار جهت اجرای پروژه Fttx.
- ترمیم شیارجهت اجرای پروژه Fttx.
- نصب دریچه های دسترسی جهت اجرای پروژه Fttx.
- شوتینگ میکرو فیبر جهت اجرای پروژه Fttx.
- فیوژن و تست فیبر جهت اجرای پروژه Fttx.
روت دیزاین
طراحی مسیر های اجرایی در دو مرحله انجام می شود . در مرحله اول قبل از اجرا مسیر های پیشنهادی کار فرما توسط کارشناسان مجرب شرکت ویرا شبکه برسی شده و بهترین مسیر ها را جهت اجرا انتخاب می شود. مرحله دوم در پایان اجرا تیم طراحی اقدام به تولید ازبیلت می نماید و در نهایت ازبیلتی کامل و جامع را از مسیر تهیه می نمایند.
حفاری خطی
در این نوع حفاری با استفاده از ماشین آلات راه سازی حفاری انجام می شود . با توجه به کار بری عرض و عمق شیار متفاوت است . عرض شیار بین 2 تا 15 سانتیمتر میباشد و عمق شیار بین 10 تا 60 سانتیمتر می باشد. در این روش از حفاری با سرعت بالا تر و با تخریب کمتر میتوان حفاری را به سر انجام رساند.
تخلیه شیار نصب میکروداکت و پر نمودن شیار
در این مرحله پس از حفاری شیار به صورت کامل تخلیه شده ، سپس میکرو داکت نصب شده و روی میکرو داکت مجددا پوشانده می شود.
ترمیم شیار
شیار پس از پر شدن میبایست ترمیم شود که به چند روش این کار انجام می گیرد .
روش اول بتن می باشد.
روش دوم بتن آرمه می باشد.
روش سوم آسفالت می باشد.
نصب دریچه های دسترسی
برای دسترسی به این خطوط زمینی دریچه هایی نصب می گردد ، البته از این دریچه ها میتوانیم برای گسترش خطوط هم استفاده شود . در ابتدا و انتهای میکرو داکت این دریچه های دسترسی نصب میشود که انواع آن مختلف می باشد . انواع منهول ها با سایز های مختلف ، انواع کن ها با سایز های مختلف و همچنین میتوان از باکس های دیواری استفاده کرد .
شوتینگ میکروفیبر
در این مرحله پس از نصب میکرو فیبر و دریچه های دستری آن با استفاده از دستگاه شوت ، میکرو فیبر را به درون میکرو داکت شوت می شود. مزایای استفاده از این روش سرعت بالای شوت فیبر در مسیر ، در صورت هر گونه خرابی در فیبر می توان آن را به آسانی رفع کرد.
فیوژن و تست
در مرحله آخر فیبر های شوت شده در دریچه های نصب شده یا باکس ها می بایست فیوژن شود که با توجه به نحوه استفاده از آن متفاوت می باشد. فیوژن های انجام شده درون کلوژر ها ، باکس ها و … انجام می شود. پس از فیوژن با استفاده از دستگاه تست OTDR تمامی تار های فیبر نوری مورد تست قرار میگیرد تا گزارشی از تارها را تهیه کنیم .
مزایا
هزینه کم تر ، سهولت در انجام پروژه ، سرعت بالای اجرا ، تخریب کمتر ، امکان توسعه در آینده ، سهولت در انشعاب گرفتن و …