NETWORK LAN شرکت ایران خودرو
برای مشاوره و اطلاع بیشتر از
استانداردهای شبکه های LAN
راه اندازی شبکه های LAN
تجهیزات شبکه
اجرای شبکه های LAN
و نحوه کار و اجرای پروژه LAN با ما تماس بگیرید
شرکت ويرا شبکه کاسپين با بهره گيري از تجارب علمي و عملي و سيستمهاي نوين مديريتي و بکارگيري نيروهاي متخصص و مجرب توانسته است، پروژه هاي متعدد و متنوعي را با موفقيت به اتمام برساند.
همچنين با در اختيار داشتن دانش فني و آگاهي از استانداردهاي روز و بهره گيري از امکانات و تجهيزات و دستگاه هاي پيشرفته در سطح وسيع به انجام پروژه هاي شبکه کامپيوتري و مراکز داده در سازمانها، مؤسسات مالي، بانکها، مراکز صنعتي و … مشغول به فعاليت مي باشد.
بنا به در خواست کارفرما و نیازهای پروژه و طی بازدید به عمل آمده طرح اجرا شده به شرح ذیل میباشد:
هدف از انجام معماری مناسب درشبکه هاي انتقال داده براي مجموعة جغرافیای ، ارسال مطمئن و سريع بستههای داده، از مبداء تا مقصد است.
طراحی شبکه این پروژه براساس توپولوژی استار است .
در بحث شبکه های محلی پارامترهای بسیاری مورد توجه قرار می گیرد، که در طراحی شبکه این مجموعه لحاض شده است در ذیل به بخشی از آنها اشاره شده است.
بستر سازی و زیر ساخت شبکه
کابل کشی ساختاریافته شبکه بر اساس استانداردهای TIA
کابل کشی برق
محل قرار گیری و توزیع رک های شبکه
نحوه سر بندی کابلهای شبکه
انتخاب Backbone مناسب
مواردی که در طراحی این پروژه مشخص شده است ، بهترین طرح نسبت به نیاز کارفرمای محترم با درنظر گرفتن محدودیتهای اجرایی در پروژه است.
بسترسازی زیرساخت شبکه LAN
بنا به شرایط و نیاز این پروژه (تعداد کابلها، تعداد پریزها، انواع کابلها) بهتر است از ترانک 50*105 استفاده شود. ودر مسیر های که حجم کابل زیاد می شود از دویا سه مسیر ترانک استفاده می شود ،
ترانک زنی بر روی دیوار ها
عموما در فضاهائی که بصورت توکار کابلکشی شبکه و کابل کشی برق وکابل کشی تلفن شکل گرفته است و یا کابلکشی گذشته قدرت ارضای نیاز در حال حاظر شرکت را ندارند به سراغ کابلکشی روی کار و با استفاده از داکت کشی و ترانک ها میرویم.
داکت و ترانک محفظهای عموما از جنس PVC بوده و جهت عبور دست ی کابل های برق یا کابل های شبکه از رک تا پریزها ی شبکه استفاده میشود تا علاوه بر ممانعت از به هم گره خوردن کابلها در کل مسیر عبوری، زیبایی محیط را نیز کنترل کند. فرق بین داکت و ترانک در این می باشد که از ترانک به دلیل اندازه و ابعاد بزرگ جهت عبور کابلهای بیشتر و مهمتر از آن ایجاد نود های شبکه و برق داخل و تو کار استفاده خواهد شد تا جلوه محیطی بهتر و زیباتری را خلق کند.
اصول کابل کشی و داکت کشی
به این دلیل همیشه داکت زنی یا ترانک کشی در دستور کار تیم فنی مهندسی قرار میگیرد تا با بهترین روشهای داکت کشی بتوانند به صورت منظم و دقیق کابل ها را در مسیر های موردنظر عبور دهند.
ترانک زنی بر روی پارتیشن
فلکسیبل
تمام مسیرهای عمودی و افقی که در نقشه مشخص شده است بوسیله ترانک بستر سازی می شود برای مسیرهای داخل سقف کاذب یا شرایط خاص نیز از لولههای فلکسیبل استفاده می شود .
کابلکشی شبکه (Cat.6)
در اجرای Cabeling ساختمان های جغرافیای، استاندارد ANSI/TIA/EIA-568B جزء مواردی است که رعایت آن الزامی است.
لازم به ذکر است تمامی تجهیزات که برای این پروژه خریداری می شود ، اول تست شده ودر صورت تایید مورد استفاده قرار بگیرند . به طور مثال کابل های شبکه با تستر فلوک تست شود .
کابل های استفاده شده در این پروژه از نوع لویتون CAT6 UTP می باشد
همچنین در کابل کشی شبکه باید دقت داشت که متراژ کابل های شبکه نباید بیشتر از 95 متر باشد و کابل ها تحت فشار نباشند در تمام طول مسیر از کنار هم قرار گرفتن کابل های شبکه و برق جلوگیری کرد چون این عمل باعث ایجاد نویز در شبکه می شود وتحت هیچ شرایتی کابل نباید بدون بستر(ترانک , لوله) باشد .
نصب مینی ستون
در این پروژه از مینی ستون برای استفاده در زیر میزها به کار گرفته شده است
با استفاده از لوله PVC در مسیر در زیر کف پوش قرار دارد
در مینی ستون ها با توجه به نیاز کارفرما تعداد 4 ودر بعضی قسمت ها تعداد 2 نود شبکه و تلفن و پریز برق در نظر گرفته شده است
راهنمای لیبل گذاری پورتهای شبکه
در هر طبقه و هر واحد، شماره گذاری از سمت چپ شروع میشود و در مسیر اصلی ادامه پیدا میکند تا زمانی که به یکی از مسیرهای فرعی (ستون، باکس کف خواب، پارتیشن) برسیم، شماره گذاری روی آنها انجام میپذیرد و در ادامه به مسیر اصلی برمیگردد تا انتهای هر طبقه به همین صورت پیش رفته است.
مطابق با استاندارد ANSI/TIA/EIA 606 نحوۀ Labeling پورتهای شبکه به این شکل است که در ابتدای لیبل شماره رک با حرف (4،3،2،R:1) مشخص گردیده که این نشاندهنده رکی است که کابل داخل آن سربندی شده است،
سپس ترتیب پچپنلهای داخل رک با حرف P معلوم میشود.
( P:1,2,3,4,5,6,7,8,9) و در انتها شماره پورت پچپنل با حرف Nاز 1 تا 24 مشخص میشود.
R .1- P.1 – N24
که معنی مثال فوق یعنی پورت 24ام از پچ پنل اول در رک شماره یک.
ترتیب لیبل گذاری در این پروژه به این صورت است که از سمت چپ اولین اتاق و ازسمت چپ اتاق پورت شماره1شروع میشود وبه همین ترتیب وارد اتاق دوم و…
پس از رساندن کابلها به رک مورد نظر کابلهای شبکه در جلوی رک سربندی شده وبنا به شرایط موجود (تعداد سوییچ ها) آرایش پچ پنل ها و Cable Management ها در رک انجام شده است .
بعد از اتمام کابل کشی وسربندی کلیه ایستگاه های شبکه با دستگاه فلوک تست وتایید شده که جواب تست در ضمیمه این مستندات ارایه میشود.
محل قرار گیری و توزیع رک های شبکه
جانمای کل رک های شبکه مجموعه با مشورت های انجام شده با کارفرما و در نظر گرفتن شرایط استاندارد توزیع شده است , به طوری که متراژ کابل از 95 متر بیشتر نشود .
در خصوص انتخاب نوع BACK BONE شبکه نیز نیاز کار فرما لحاظ می شود
از کابل فیبر نوری سینگل مود استفاده می شود
نکته : در خصوص نحوه نصب فیوژن های فیبر نوری از کارشناس مجرب ودستگاههای تایید شده (sumitomo, ,fujikura,corning ) استفاده شود و همچنین درصد افت فیوژن ، تارهای فیبر نوری کمتر از 0.02 باشد .
سربندی پریز های شبکه :
پریزهای شبکه باید طبق دستور العمل زیر سربندی شود :
1- رعایت استاندارد رنگ بندی (T568B)
2- به اندازه مورد نیاز استریپ (لخت ) شود نه کمتر نه بیشتر 4سانتیمتر
3- – پیچیدگی کابل به اندازه نیاز باز شود .
4- قفل یا در پوش روی کابل خوب چفت شود .
5- اضافه کابل چیده شود .
آرایش رک
یک نیاز به تجربه بالا و تخصص حرفه ای در این زمینه را دارد چرا که در شرایط متفاوت و مختلف چیدمان تجهیزات داخل رک و تجهیزات جانبی متغیر می باشند ،
مرتب سازی و مشخص کردن مسیر کابل های خارج و داخل و مشحص سازی مسیر ورودی و خروجی به مسائل زیادی چون نوع رک ، آرایش رک
اتاق سرور، نحوه دسترسی برای رفع ایرادات آتی در صورت بروز مشکل، زیبایی رک، تهویه راخل رک ، سینی کشی در صورت نیاز ، لیبل زنی کابل ها و نود های پچ پنل و تجهیزات موجود از جمله کار هایی می باشد که برای مرتب سازی و آرایش رک استفاده میگردد.
کابل کشی برق شهر و ups
بعد از تحلیل و برسی نیازهای کارفرما باید برای هر ایستگاه کاری یک عدد پریز برق شهر نصب شود ,که هر 6 ایستگاه کاری از یک کابل 3*2.5 استفاده می کنند , این کابل ها باید به سمت اتاق برق هر ساختمان یا طبقه مورد نظر هدایت شود تا در تابلو برق مورد نظر سربندی شود , مسیر عبور کابلهای برق هر ایستگاه کاری نیز در نقشه مشخص شده است .
سر بندی تابلو برق
لازم به ذکر است برای سربندی کابلهای تابلو برق باید حتما از کابل شو , وایر شو و وارنیش حرارتی مخصوص هر کابل استفاده کرد .
نکته : ارت تابلوبرقها حتما به چاه ارت متصل شود
تصاویر از پروژه اجرا شده