شبکه WLAN به شبکه محلی و بیسیم گفته میشود. در واقع این شبکه قادر است با امکان اتصال دستگاهها به یکدیگر و با به کار گیری ارتباطات بیسیم، یک شبکه لن به وجود آورد. WLAN مخفف و کوتاه شده عبارت Wireless local area network است.
شبکههای LAN و WLAN تعاریف و خصوصیات مخصوص به خود را دارند. شما میتوانید با در نظر گرفتن محیطی که قصد دارید در آن مکان، شبکه خود را راهاندازی کنید به انتخاب شبکه مناسب و متناسب با کاربرد خود دست بزنید و به طراحی و پیادهسازی آن اقدام کنید.
شبکههای WLAN به اتصالات سیمی و یا کابلی نیاز ندارند. لذا عملیات کابل کشی در این شبکه بسیار کم خواهد بود. از طرف دیگر لازم نیست دستگاههای تلفن همراه شما به اینترنت متصل شوند. لذا امکان تحرک آنها فراهم خواهد شد.
بنابراین شما میتوانید از شبکههای WLAN به منظور جایگزینی برای شبکههای سیمی استفاده کنید و یا شبکههای سیمی را از طریق آن توسعه دهید.
چراکه شبکههای WLAN این امکان را دارند که از امواج رادیویی با فرکانسهای بالا استفاده نموده و یک یا چند نقطه دسترسی را در اختیار کاربران قرار دهند تا از این طریق کاربران بتوانند در محدوده تحت پوشش حرکت کنند.
بسیاری از افراد، به جای شبکه WLAN از وایرلس استفاده میکنند. در حالی که این شبکهها تنها به وای فای ختم نخواهند شد و میتوانند انواع دیگر شبکههای بیسیم با استانداردهای دیگر را نیز دربر بگیرند.
اما با این حال در میان این سیستمها، شبکههای وای فای استفاده بیشتری دارند. از طرفی استفاده از آنها آسانتر بوده و سرعت آنها نیز مناسبتر است.
در این شبکهها به علت قابلیت متحرک بودن تجهیزات و سیستمها، دارای محدودیت استفاده از شبکه در یک نقطه و مکان خاص نخواهید بود. همین عامل نیز سبب میشود تا میزان انعطاف و چابکی این شبکهها افزایش پیدا کند.
برای نمونه کاربر میتواند به شبکه وایرلس متصل شده و با لپتاپ خود کار کند. همچنین این امکان را دارد که تا شعاع تحت پوشش شبکه جابهجا شود. اما همچنان متصل به شبکه باقی بماند.
پایه و اساس این سیستمها، امواج رادیویی بود و پیادهسازی آنها نیز در سطح لایه فیزیکی انجام میگیرد. به طور کلی میتوان گفت شبکههای بیسیم یکی از سادهترین و در عین حال مقرون به صرفهترین روش به منظور راهاندازی شبکههای اینترنتی هستند.
در ادامه طراحی و پیاده سازی شبکه های محلی نیاز است WLAN را نیز بشناسیم.
این شبکهها ابزاری بسیار مهم و کاربردی به شمار میروند و بسیاری از کسب و کارهای تجاری، ارتباطات و یا حتی سرگرمیهای دنیای مدرن به آنها وابستگی دارد. شبکههای WLAN در خانههای بسیار زیادی هم مشاهده میشوند.
از طریق استفاده از این سیستمها میتوانید با به کارگیری چندین دستگاه به اینترنت متصل شوید. به این معنا که این امکان را دارید که هم با تلفن همراه خود دادههای مورد نیازتان را دریافت نمایید و هم رایانه خود را به اینترنت متصل کنید.
به کارگیری این شبکهها به منظور برقراری روابط داخلی و تبادل اطلاعات به صورت کاملاً امن و بی خطر، ضرورت و اهمیت اساسی دارد. به همین دلیل شبکههای محلی و بیسیم WLAN در سازمانها، مؤسسات، بیمارستانها، مدارس، دانشگاهها، پلیس، خطوط هوایی و… کاربردهای وسیعی پیدا کردهاند.