تفاوت پورت LAN و WAN در مودم و روتر + کاربرد هر کدام - ویرا شبکه کاسپین

تفاوت پورت LAN و WAN در مودم و روتر + کاربرد هر کدام

اگر قصد خرید مودم یا روتر را دارید، بهتر است ابتدا نسبت به آن اطلاعات کافی را پیدا کنید. با نگاه کردن به مودم می‌توانید درگاه‌های زیادی که با رنگ‌های مختلف بر سطح این دستگاه وجود دارد را مشاهده کنید. این دو درگاه مربوط به پورت‌های LAN و WAN است که هر دو پورت برای اتصال سیستم به اترنت کاربرد دارد؛ اما چرا به دو درگاه مختلف نیاز است؟

درگاه LAN اغلب زرد زنگ بوده و درگاه WAN با رنگ آبی از سایر پورت‌های تعبیه‌شده بر روی مودم جدا می‌شود. در این مقاله سعی داریم شما را با تفاوت پورت LAN و WAN در مودم و روتر، همچنین کاربرد هرکدام از آن‌ها آشنا کنیم، پس ادامه مطلب را از دست ندهید.

معرفی پورت LAN

LAN مخفف (LOCAL Area Network) یکی از درگاه‌های شبکه‌های محلی بوده که برای استفاده اترنت در مودم تعبیه‌شده است. درواقع LAN به مجموعه‌ای از کامپیوترها گفته می‌شود که در یک فضای معین قرار دارند و به شکل کاملا مساوی به یکدیگر اتصال داشته باشند. برای مثال تمام سیستم‌های موجود در یک اداره را در نظر بگیرید، اگر این سیستم‌ها بخواهند با یکدیگر ارتباط داشته باشند می‌توانند یک شبکه محلی به نام LAN را ایجاد کنند.

با استفاده از شبکه‌های محلی، داده با سرعت بسیار بالایی انتقال پیدا می‌کند. دلیل این امر قرار داشتن تمام کامپیوتر در کنار یکدیگر و یک محل مشخص است. برای اتصال تمام سیستم‌های یک مکان مشخص به یکدیگر دو حالت وجود دارد. یکی استفاده از کابل بوده، در این روش تمام سیستم‌های موجود در یک فضای مشخص از طریق یک کابل به یکدیگر متصل می‌شوند. در حالت دوم اتصال سیستم‌ها به‌صورت‌ بی‌سیم انجام می‌شود.

شبکه محلی LAN چه کاربردهایی دارد ؟

این شبکه محلی کاربردهای زیادی را برای کاربر فراهم می‌کند که ازجمله مهم‌ترین آن می‌توان به‌سرعت بالای انتقال داده در فضاهای کوچک و فاصله‌های کم اشاره کرد؛ مثلا برای انتقال داده در یک ساختمان، دفتر کار، اداره یا شرکت به‌راحتی می‌توان از این شبکه محلی استفاده کرد.

همچنین این شبکه قادر است که امکان دسترسی ایستگاه‌های کاری را به کامپیوتر میزبان، پرینترها، دستگاه‌های جانبی، ایستگاه‌های کاری دیگر و… را فراهم کند. از کاربردهای دیگر این شبکه محلی می‌توان به استفاده از آن در فیلم‌برداری، تصویربرداری، ارتباطات صوتی، ارتباطات تصویری و… اشاره کرد.

آشنایی با پورت WAN

برخلاف شبکه محلی LAN که یک فضای محدود و نزدیک به هم را پوشش می‌دهد، پورت WAN یک منطقه بزرگ و وسیع مانند یک کشور را به‌راحتی تحت پوشش خود قرار می‌دهد. به همین دلیل اغلب پورت WAN که یک درگاه ورودی اترنت است با اینترنت یکسان در نظر گرفته می‌شود. در شبکه WAN با توجه به گستردگی فضا از کابل‌های خاصی به نام فیبر نوری برای اتصال کامپیوترها استفاده‌شده که وظیفه کنترل این کابل به یک شرکت خاص واگذار می‌شود.

شبکه WAN با وسعت زیاد آن اغلب توسط چند شرکت پشتیبانی و حمایت می‌شود؛ بنابراین مالکین آن معمولا از مجموع چند نفر تشکیل می‌شوند. از تفاوت‌های بارز شبکه‌های WAN با LAN سرعت و فناوری اعمال‌شده در ساخت آن‌ها است. سرعت شبکه WAN کمتر بوده؛ اما از فناوری‌های پیچیده‌تری برای مدیریت آن استفاده می‌شود.

شبکه WAN چه کاربردی دارد؟

این شبکه گسترده کاربردهای زیادی برای کاربران خود فراهم می‌کند. ازجمله این کاربردها می‌توان به اشترک اطلاعات سازمانی در یک سطح وسیع و گسترده، ارتباطات ایمن و غیرقابل نفوذ مانند عملیات نظامی، استفاده از این شبکه در سیستم رزرو راه‌آهن و شرکت هواپیمایی، اتصال محلی ایستگاه‌های کاری و… اشاره کرد.

تفاوت پورت‌های LAN و WAN چیست؟

اگر تا این قسمت مقاله را با دقت مطالعه کرده باشید، پس به‌طور کامل با دو شبکه LAN و WAN آشنایی پیدا کرده‌اید. همان‌گونه که اشاره کردیم بر روی جلد یک مودم یا روتر چندین درگاه مختلف وجود دارد. در هر مودمی تنها یک پورت WAN قرار داشته و دو یا چند درگاه LAN تعبیه‌شده است. هرکدام از این پورت‌ها وظایف جداگانه‌ای بر عهده دارند.

برای استفاده از درگاه‌های LAN و WAN استانداردهای یکسانی وجود دارد؛ اما کاربرد آن‌ها با یکدیگر فرق دارند. علاوه بر کاربرد می‌توان به‌سرعت دو درگاه، استفاده در شبکه‌های قدیمی و هزینه آن‌ها اشاره کرد. در ادامه هرکدام از این موارد را جداگانه توضیح خواهیم داد.

دو درگاه LAN و WAN ازلحاظ کاربرد چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

مهم‌ترین تفاوت دو شبکه LAN و WAN مربوط به نحوه توزیع اینترنت در آن‌ها است. یکی از وظایف پورت LAN در روتر این است که بین کامپیوتر و مودم ارتباط برقرار کرده و آن‌ها را به یکدیگر متصل کند. برای این اتصال به یک شبکه اینترنتی نیاز دارد. درواقع اینترنت موردنیاز از طریق درگاه WAN به روتر انتقال داده می‌شود. اینترنت بعد از منتقل شدن به روتر، به‌وسیله شبکه محلی ون بین سیستم‌های مختلف در شبکه توزیع می‌شود.

آیا سرعت دو پورت LAN و WAN تفاوت دارند؟

سرعت شبکه LAN و WAN در حالت کلی و ازلحاظ ساختار آن‌ها با یکدیگر کاملا یکسان است؛ اما در برخی مودم‌ها شاید این تفاوت وجود داشته باشد. تفاوت سرعت در دو درگاه LAN و WAN مربوط به شرکت سازنده آن است. در برخی شرکت‌های سازنده درگاهی که برای اتصال WAN در نظر می‌گیرند، از سرعت بیشتری برخوردار است.

در مودم‌هایی که قیمت پایین‌تری دارند، نسبت دو پورت LAN و WAN 100/10 (100 مگابیت در هر ثانیه) است. این نوع مودم‌ها میان پورت‌های LAN و WAN در آن ازلحاظ سرعت تفاوت چندانی وجود ندارد و یکسان است؛ اما در مودم‌ها و روترهایی که قیمت بالاتری دارند این نسبت به‌صورت 1000/100/10 (1 گیگا بیت در هر ثانیه) بوده که سرعت بیشتری دارد.

استفاده دو پورت LAN و WAN در مودم‌های قدیمی

یکی از کاربردهای مهم پورت ون استفاده از آن در مودم‌های قدیمی است. در مودم‌ها و روترهای قدیمی با استفاده از پورت WAN می‌توان شبکه وای فای را به مجموعه اضافه کرده یا سرعت آن را افزایش داد. این قابلیت برای درگاه لن وجود ندارد.

هزینه راه‌اندازی دو شبکه LAN و WAN

برای استفاده از دو پورت LAN و WAN در یک مودم هزینه‌های مختلفی وجود دارد. میزان هزینه پرداختی برای راه‌اندازی شبکه ون بسیار بیشتر از پورت لن است. پورت WAN با توجه به اینکه مجموعه گسترده‌ای مانند یک شهر یا کشور را در برمی‌گیرد؛ بنابراین هزینه بیشتری نیز برای راه‌اندازی و استفاده از آن لازم است؛ اما شبکه LAN به دلیل گستره محدود آن به پرداخت هزینه زیادی برای راه‎اندازی نیازی نخواهید داشت.

کاربرد روترهایی که از پورت WAN پشتیبانی نمی‌کنند؟

روترها و مودم‌هایی وجود دارد که در آن پورت WAN قرار ندارد. کاربرد این نوع مودم اغلب برای استفاده شخصی بوده و اطلاعات در آن به‌صورت محرمانه انتقال داده می‌شود. این نوع مودم در تعداد محدودی از ادارات یا سازمان‌ها دیده می‌شود که برای انتقال اطلاعات محرمانه مجموعه از آن استفاده می‌شود. روترهای بدون پورت ون در انتقال اطلاعات از امنیت و سرعت بیشتری برخوردارند. با توجه به این موارد اغلب سازمان‌ها به استفاده از این نوع مودم تمایل دارند.

کلام آخر

اگر به یک مودم یا روتر نگاه کنید، قطعا پورت‌های مختلفی را بر روی آن مشاهده خواهید کرد. معمولا در هر مودم یک پورت WAN و چندین درگاه LAN در نظر گرفته می‌شود. پورت ون یک محدوده بسیار وسیع مانند کشوری را پشتیبانی کرده؛ اما پورت لن فقط برای فضاهای کوچک مانند ادارات کاربرد دارد.

اغلب ادارات با توجه به اینکه استفاده از پورت LAN امنیت بسیار بالایی داشته، همچنین سرعت انتقال داده نیز در آن بسیار بیشتر است؛ بنابراین به استفاده از این درگاه تمایل دارند. در این مطلب شما را با تفاوت پورت LAN و WAN در مودم و روتر آشنا کردیم، امیدواریم اطلاعات کافی را با مطالعه آن کسب کرده باشید.

جهت مشاهده پیج اینستاگرام ویرا شبکه کاسپین کلیک کنید

پست های مرتبط

هدروم کابل شبکه چیست

هدروم کابل چیست و چگونه آن را بدست بیاوریم؟

بهترین فضاهای ابری در جهان و ایران - ویرا شبکه کاسپین

بهترین فضاهای ابری در جهان و ایران

اوترنت outernet

با ورود اوترنت به دنیای شبکه فیلترینگ بی معنی می‌شود

عوامل مؤثر در قیمت پشتیبانی شبکه - ویرا شبکه کاسپین

عوامل مؤثر در قیمت پشتیبانی شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.